Home Actueel Programma 2017


Programma 2017

Het programma voor 2017 is weer bekend.

Naast de diensten en sing-ins is er dit jaar ook weer een pelgrimstocht onder leiding van ds. Herman F. de Vries van Dokkum.

Aan de diensten en sing-ins werken verschillende bekende, maar ook enkele nieuwe mensen en groepen mee.

Misschien wel helemaal voor het eerst, maar in elk geval voor het eerst sinds jaren zal een pastor voorgaan in een van de morgendiensten. Pastor André van Aarle komt uit Langeraar, maar is voor mensen in de regio Niezijl en Zoutkamp geen onbekende. Pastor André van Aarle gaat daar geregeld voor in de protestantse gemeente. We zijn blij dat hij dit jaar ook een dienst in de Witte Tent wil leiden. Ook ds. L. Adema van Metslawier en ds. Arjan Minnema gingen nog niet eerder voor in een dienst in de Witte Tent. Ds. Minnema is voorganger van de GKV Baflo en bezoekt geregeld de Witte Tent.
Het is dit jaar niet gelukt een voorganger van de CGK in te plannen. We hopen dat het volgend jaar wel lukt om een predikant van de CGK in een dienst voor te laten gaan.

Een nieuw gezicht is ook organist Klaas Verbree uit Oldehove die een dienst zal begeleiden op het orgel.

Ook bij de sing-ins hebben we een paar primeurs. De Praiseband Revival uit Marum werkt voor het eerst mee aan een sing-in en zij verzorgen dan ook de leiding. Bijzonder aan Revival is dat zij voor de medewerking aan een dienst geen vaste vergoeding of reiskosten vragen, maar graag een gift ontvangen. Deze wordt voor een klein gedeelte gebruikt voor onderhoud van de apparatuur, het grootste gedeelte komt ten goede aan stichting Kenia Support, waar de band aan gelinkt is. Meer info over de band vind je op www.praisebandrevival.nl.

Aan de een na laatste sing-in van het seizoen werkt singer-songwriter Jildou Bakker mee. Bezoekers uit de regio Damwoude en luisteraars van Groot Nieuws Radio kennen haar wellicht. Wij laten ons graag verrassen door haar bijdrage. Wie alvast meer over haar wil weten kan terecht op haar website jildoubakker.nl.

We hopen met elkaar op een mooi en gezegend seizoen.